Esti aici:  Acasa  /   Biografii Artiști  /   ArtWork Digital  /   Drăghici Alexandru

Drăghici Alexandru

Drăghici Alexandru

 my_coat_of_arms_by_aib_alex-d5hwv7x
Locul Nașterii:  Constanța
Data Nașterii: 14 Iunie 1987
Studii

- C.N. “Mihai Eminescu”,
Constanța, promoția 2006

-UMF “Carol Davila”,
București, promoția 2012

Date personale

Drăghici Alexandru este un artist pasionat de grafică și desen, care s-a  născut la Constanța în anul 1987. A studiat în cadrul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Constanța până în 2006, apoi a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București în anul 2012. Pe lângă desen și grafică, o altă pasiune de-a sa este heraldica. Inspirația necesară pentru a realiza lucrările  sale o culege din operele unor artiști consacrați precum Salvador Dáli, Dan Escott și Alphonse Louis Constant. Galeria sa de lucrări este alcătuită atât din desene în creion, pe hârtie, cât și din desene digitale reprezentate sub formă de steme.

Studii

Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Constanța, promoția 2006
Absolvent UMF “Carol Davila”, București, promoția 2012


Pasiuni

Grafică, desen, heraldică.


Influențe recunoscute

Salvador Dáli, Dan Escott, Alphonse Louis Constant.


Descriere personală

“Folosesc arta atât ca să încânt cât și ca să comunic. Lucrările mele vin să releve simboluri, evidente sau ascunse. Până și activitatea de natură heraldică este înfăptuită în așa fel încât să fascineze simțurile cât mai plăcut și să nu fie foarte rigidă tehnic. Nu sunt un artist profesionist, lucrările mele sunt un hobby. Regretul meu este că nu am îndeajuns de mult timp să dedic întru a-mi perfecționa tehnicile artistice. ”


Descrierea Omu’ și Libelula

Drăghici Alexandru este un artist care realizează atât desene pe hârtie, în creion, cât și desene digitale. De regulă cele în creion sunt alb-negru, pe când cele digitale prind culoare și reprezintă steme. În desenele sale așternute pe hârtie face legătura între real-ul palpabil și univers, paranormal, lumi extraterestre, ridicând întrebări existențiale despre originile umane, a vieții și a iubirii. Deschide noi orizonturi spre alte lumi ale căror uși sunt ferecate de simboluri mai mult sau mai puțin vizibile. Unele desene sunt abstracte, altele aparțin suprarealismului, pe când altele exprimă stările sale interioare, însă majoritatea sunt îmbibate de ocult. Lucrările sale reprezintă un joc în haosul enigmatic al simbolurilor unde legile gravitației nu se aplică. Atunci când realizează desene digitale acestea întruchipează steme ale unor case regale cărora le dă viață combinând culori vii. Contrastele dintre culorile puternice ascund simboluri sau vietăți inspirate din mitologie. Aceste steme sunt puse în valoare atât prin prezentare cât și prin conținutul simbolistic, artistul lăsându-și semnătura distinctivă asupra fiecărei lucrări, astfel încât doar privind una dintre acestea, persoana care le vizualizează să recunoască stilul și implicit autorul.

Vă invit să vizualizați prima sa galerie prezentată pe acest site din lucrări alese și puse la dispoziția echipei Omu’ și Libelula de către artist.

Linkuri artist

Galeria Static Omu’ și Libelula

DeviantArt

Facebook

0


Informatii de interes

grete

Grete Melianu (Grete)

Nu uita dacă ți-a placut ce ai citit și vizionat să dai linkul, site-ul si ideea mai departe persoanelor care ar fi interesate de cultură, artă și frumos. De asemenea te poți conecta cu noi pe Facebook sau Twitter pentru a primi mereu activitățile care le desfășurăm pe site. Mulțumim!

Lasa un raspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii vor fi marcate

Nume *

Email *

Website


Adauga comentariu